Aluminium Man Bohdalín 2017

V sobotu 9.9. v 9 hodin byl odstartován první ročník amatérského triatlonu s názvem Aluminium Man Bohdalín. Na start závodu se postavilo celkem sedm statečných závodníků, z čehož dvě byly ženy. I když předpověď slibovala příjemné podzimní počasí, opak byl pravdou. Teplota vzduchu se pohybovala okolo 10°C, voda měla 13°C a foukal čerstvý západní vítr. Žádného závodníka to však neodradilo od startu, a dokonce se na start závodu přišel podívat početný zástup diváků, ať už z řad rodinných příslušníků, či kamarádů a fanoušků.

Plavecká část se odehrála na rybníce Fýfar, kde bylo nutné absolvovat přibližně 200 m volným způsobem. Poté následovala cyklistická část vedená převážně po místních komunikacích, polních a lesních cestách v délce 18 km pro muže a 10 km pro ženy. Na cyklistickou část navazoval běžecký úsek dlouhý 6 km, jehož trasa byla shodná pro obě kategorie.

V ženské kategorii se na děleném 1. místě umístily Jitka s Lenkou. V mužské kategorii bylo výsledné pořadí následující: 1. Voty 2. Kikín 3. Sanko 4. Aleš 5. Filip

Závodníci na prvních třech místech v obou kategoriích obdrželi hliníkové medaile a trička.

Na závěr bych chtěl poděkovat Obecnímu úřadu Bohdalín za poskytnutí zázemí, dále pak firmě Jiří Vyhnal – zemní práce a všem, kteří se jakoukoli měrou podíleli na organizaci.

Pro příští ročník se chystá rozšíření závodních kategorií, a proto věřím, že se na něm sejdeme minimálně ve stejném počtu jako letos.

Sportu zdar – triatlonu zvláště.

Jan Votápek

Fotky z akce naleznete ve fotogalerii.