Rybářské závody

V sobotu 4. září se uskutečnily tradiční rybářské závody pořádané místním sborem dobrovolných hasičů na Hůrkově rybníce. Každoročne velmi kvalitně připravená akce přilákala 47 soutěžících. Důležitou roli sehrálo i krásné podzimní počasí, které panovalo během celého dne. Závody odstartovaly již v 6:oo ráno a od úvodních minut bylo možné sledovat poutavé souboje rybářů s místními kapříky. První kolo bylo ukončeno v 10:00 a následovala hodinová přestávka, kterou mohli soutěžící využít k občerstvení. V nabídce byly tradiční pochutiny jako gulášová polévka, sekaná v housce, klobása či výborná ořechová buchta od Jani Urbanové. Vše bylo možné zapít kamenickým a pelhřimovským pivem.

Druhé kolo odstartovalo v 11:00 a i během jeho průběhu mohli přihlížející vidět krásné úlovky. Ve 14:00 byly závody ukončeny a byly předány ceny a poháry nejúspěšnějším rybářům. Na prvním místě skončil Miroslav Blecha, druhou příčku obsadil Jaroslav Pekař a na třetím místě se umístil Miroslav Žák. Nejúspěšnější ženou byla Marie Žáková.

Celý sobotní den probíhal bez sebemenších organizačních problémů a přítomní rybáři i fanoušci rybolovu se jistě těší na další ročník. Závěrem bych rád poděkoval Matěji Staňkovi, který celou akci organizačně zajišťoval a dále všem, kteří pomáhali s přípravou závodů, občerstvením a následným úklidem.

Fotky z akce naleznete ve fotogalerii.