Dětské odpoledne a opékání prasete

V sobotu 27. srpna se na místním hřišti uskutečnilo dětské odpoledne. Vzhledem k pěknému počasí, přerušenému jen jednou přeháňkou, mohly děti užívat bohaté pěny, kterou jim po celé odpoledne ochotně vytvářeli pánové Šeba, Bunda a Nekovář. Mezery mezi pěnou vyplnil skákací hrad, velmi oblíbená vodní skluzavka, kterou neúnavně kropil Jirka Nekovář, a dále ukázka vojenské techniky a výzbroje AČR, kterou domluvil Zdeněk Semorád. Vojáci z 44. lehkého motorizovaného praporu Generála Josefa Ereta sídlícího v Jindřichově Hradci fundovaně odpovídali na zvídavé dotazy nejen dětí. Všichni přítomní si tak mohli sednout do obrněného vozidla Iveco, ovládat kulometnou věž či potěžkat kulomety, samopaly a ruční pistole z výzbroje naší armády. Zdeněk Semorád společně s kolegy z Československé obce legionářské připravili pro děti střelbu ze vzduchové pistole, pušky a hod cvičným granátem. Závěrem dětského odpoledne bylo promítání pohádky, které zajistil Jirka Nekovář.

Dospělí zúčastnění ochutnali pečené vepřové maso, které připravil a upekl Olda Mareš a které všichni chválili. Vše bylo možné zapít Kamenickou 10°, moravským vínem či kapkou něčeho ostřejšího.

Závěrem bych chtěl poděkovat členům SDH, obecním zastupitelům a spoluobčanům, kteří se podíleli na organizaci celého dne i na nedělním úklidu.

Ať se nás tu za rok sejde minimálně tolik jako letos!

Fotky naleznete ve fotogalerii.