Oslavy 110. vyročí založení SDH Bohdalín

V sobotu 27. května oslavil náš sbor 110 let od svého založení. Na louce u Hůrkova rybníka se konaly závody v požárním sportu, a to jak v rámci okrsku Kamenice nad Lipou tak i ligové kolo Pelhřimovské ligy požárního útoku. Celkem se sjelo 33 družstev mužů a 6 družstev žen. Překrásné letní počasí přálo celý den a tak se na hasičskou soutěž přišlo podívat velké množství nejen místních diváků. A bylo se na co koukat. Kromě soutěžních výkonů bylo možné zhlédnout ukázky historické i moderní hasičské techniky, za což patří dík hasičům z Vlkosovic a Těmic. Děti se mohly vyskákat na skákacím hradě a rodiče jistě rádi svlažili hrdlo studeným pivem.

V mužské kategorii PLPÚ vyhrály Oponešice s rekordem dráhy 16,89 s. Na 2. místě skončily Mysletice – 17,71 s, a třetí Libkova Voda – 17,87 s. V kategorii žen PLPÚ bylo pořadí následující: 1. Kamenice nad Lipou – 20,84, 2. Batelov – 21,57, 3. Strachoňovice – 21,79. Finále se zúčastnilo 5 mužstev a vyhrály Oponešice následované Kamenicí a Mysleticemi.

V okrskové soutěži vyhrálo družstvo mužů z Kamenice nad Lipou, druhý skončil domácí Bohdalín „B“ a třetí Chválkov. Kategorie veteránů se také zúčastnilo naše družstvo staříků, kteří s PS 16 z roku 1942 dokázali, že ani oni, ani stříkačka ještě nepaří do starého železa. Jedinou černou tečkou na celém odpoledni tak zůstává nedokončený pokus bohdalínského „A“ týmu, jemuž se nepodařilo nasadit koš a předčasně tak museli útok ukončit, i když si jistě na domácí trati věřili.

Na závěr se sluší poděkovat všem sponzorům za jejich dary, všem členům i nečlenům sboru za organizaci a pomoc při přípravách soutěže a všem přítomným za vytvoření důstojné divácké kulisy.

Fotky naleznete ve fotogalerii.